Kvällens middag består av Grekisk pyttipanna, en för oss ny rätt. Ska bli spännande att smaka, tror att det kommer bli riktigt gott iaf.
Grekisk pyttipanna:
Potatis som man skivar alt. klyftar.
500 g fläskfilé
1 röd paprika
500 g fläskfilé
1 röd paprika
1 röd lök
1 ask coctailtomater
1 ask coctailtomater
färska champinjoner
1 fetaostblock
1 fetaostblock
Marinera köttet ett par timmar:
1 dl olja
2 msk soja
1 dl olja
2 msk soja
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt & svartpeppar
1/2 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt & svartpeppar
Kall sås som tillbehör:
2 dl creme fraiche
2 msk majonäs
2 dl creme fraiche
2 msk majonäs
lite pressad citron alt. lime
1 tsk italiensk salladskrydda
1 finhackad vitlöksklyfta
1 tsk italiensk salladskrydda
1 finhackad vitlöksklyfta
Salt & peppar
Lägg potatis på en plåt sen på med fläskfilen och ovanpå det grönsakerna & champinjoner, in i ugnen 225gr i ca 30min. Ta ut & strö över fetaosten och kör in den ytterligar 5 min.
Nu finns det ett antal olika recept på denna rätt, jag hitta det hos matplatsen men har gjort en del ändringar.
(Jag är sån som inte kan fullfölja recept helt, måste alltid ändra på något)
Återkommer med mitt resultat och tycke om rätten!
Kram!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar