tisdag 23 oktober 2012

Fläskkarrè!

Köpte en hel bit fläskkarrè i veckan som jag tillagade i söndags. Det är verkligen enkelt att tillaga och gott blir det. Och billigt är det ju också. Jag tillagade min i en gryta på spisen,  man kan ju annars göra det i ugnen.


 
1 bit hel fläskkarrè ca 1,2kg
2 msk smör
Buljongtärn.
Morot, lök
Vitlök
1 msk tomatpure
Svartvinbärsgele
Vatten
 
Jag stack i tre vitlöksklyftor i karrèn, men det är ju frivilligt. Salta & peppra och bryn karrèn, lök och tomatpuren i en gryta. Häll på vatten så det täcker ungefär halva biten, ha i morot, buljongtärning och svartvinbärsgele. Man kan välja att ha i svartvinbärsdryck i koket istället för gelèn.
Låt småputtra i allafall en timme, tills den är genomstekt och mööör.
Red av buljongen och gör en god sås med grädde. Ev mer gelè! Och krydda den så som ni vill ha den.
Servera med kokt potatis & grönsaker!
 


Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar